Dirk Jan Renee: “Pure groei is niet de heilige graal, het is wel leuk als er evolutie inzit.”

Published on

Jos Schelfhout van Navigator Network Executive Search sprak met Dirk Jan Renee van investeringsmaatschappij OxGreenfield. Een gesprek over waar zij staan, hoe ze met de coronacrisis omgingen en de plannen voor de toekomst. Het gaat goed, het afgelopen jaar hebben zij weer vier mooie transacties gedaan.

Achtergrond
Dirk Jan Renee heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van ondernemingen in diverse fases van hun bestaan, waarvan het grootste deel als investeerder. Dirk Jan is sinds 2010 werkzaam bij Ox, de voorloper van OxGreenfield, en is sinds januari 2019 partner bij OxGreenfield. Deze investeringsmaatschappij richt zich op Nederlandse midden en klein bedrijven. Investeerders zijn vermogende particulieren die samen goed zijn voor een fonds van 32 miljoen. OxGreenfield gelooft in groei door te investeren in technologische ontwikkeling en de juiste mensen, en dat is waar wij als Navigator Network Executive Search hen vinden. Zij hebben het goede oog voor de juiste mensen op managementposities.

Kun je ons iets meer vertellen over OxGreenfield?
“We richten ons op mkb bedrijven die wat support kunnen gebruiken om te groeien en te professionaliseren. Wij brengen vooral structuur aan, en dat doen wij als actieve aandeelhouder. We zijn vooral actief betrokken bij het samenstellen van het management, jullie weten als Navigator Network Executive Search hoe belangrijk en hoe lastig het soms is om de juiste mensen te vinden. En vervolgens zijn we een goede sparringpartner voor het management. Het werkt niet om vanuit je bureau te roepen hoe alles werkt. Uiteindelijk draait het om één ding: hart voor de zaak. En dat is wat we bij OxGreenfield hebben voor elk bedrijf waarin we investeren. Ik denk dat dat onze kracht is.”

Dat is heel prettig dat jij je realiseert dat de praktijk vaak anders is dan de theorie.
“Klopt, dat was ook onze toegevoegde waarde in de adviespraktijk. Wij konden de kloof overbruggen tussen bankiers en ondernemers. Zeker als er sprake van stress is, komt er al snel een communicatieprobleem want beide partijen hebben verschillende belangen. Wij zijn gewend om dichter bij een bedrijf te kruipen en de vertaalslag te maken naar onze achterban.”

Jullie begonnen op 1 januari 2019 en drie maanden later startte de coronacrisis. Hoe zijn jullie daar mee omgegaan?
“We zijn direct gaan kijken wat we voor de bedrijven binnen onze portefeuille konden doen. In sommige gevallen hebben we te maken gehad met een verminderde vraag door covid. We hebben geen enkele herstructurering hoeven doen. Maar we hebben natuurlijk wel sterk op kosten gestuurd en alle mogelijke scenario’s doorgenomen. Gelukkig ging het bij onze bedrijven om minder winstgevendheid en niet om zware verliezen.”

Welke voorbeelden van bedrijven uit jullie portfolio kun je noemen?
“Bavak, een beveiligingsbedrijf, had in 2020 juist een topjaar qua omzet en winstgevendheid. Er was daar geen covid gerelateerde uitval van de vraag. Ze beveiligen veel overheidstrajecten en grote bouwprojecten die gewoon zijn doorgegaan. Aan de andere kant hebben we Exakt, een bedrijf in fijnmechanica, voor onder andere de medische industrie. Omdat er geen operaties konden worden uitgevoerd, was de vraag naar die producten opeens minder. We hebben dus beide uitersten meegemaakt.”

Wat hebben jullie gedaan om de crises te boven te komen?
“Het is lastiger voor bedrijven om met klanten in contact te komen. Dat is pech, je moet je hoofd koel houden en kijken hoe je de klanten wél kunt bereiken. En daar meer energie insteken. Daarnaast zijn we verdergegaan en hebben we intussen totaal 6 transacties gedaan in het fonds. We hebben bewust gekeken naar bedrijven actief in technische omgevingen, productieautomatisering en systemintegrators van technische oplossingen, dat kunnen we nu wel ons thema noemen. Allemaal bedrijven met een duidelijke groeifocus en strategie, waar wij bij kunnen helpen om de structuur aan te brengen in deze groei. Die hebben ook minder last gehad van de coronacrisis. Wij denken dat deze focus ons portfolio toekomstbestendig maakt.

Wat vind je zo leuk aan dit werk?
“Net als onze bedrijven evolueren wij ook, dat maakt het heel leuk. Pure groei is niet de heilige graal, het is wel leuk als er evolutie inzit. Ons bestaansrecht is het vertrouwen van de investeerder, het is heel bijzonder dat we dat krijgen. Cruciaal is het contact met onze bedrijven. Wij zijn betrokken; ze moeten natuurlijk wel een beetje blij zijn als je aan komt rijden.”