‘Head of IT’ voor innovatief platform op het gebied van fiets mobiliteit

Published on

De innovatie scale up waar wij een Head of IT voor zoeken bestaat op dit moment uit meerdere labels. Er werken zo’n 160 FTE mensen en zij zijn internationaal (EU) actief. Zij voorzien op verschillende manieren in de mobiliteitsbehoefte gericht op de fiets voor de zakelijke markt. Daarbij spelen thema’s als duurzaamheid, flexibiliteit, maatwerk, ontzorging en financiering een belangrijke rol. Het is volledig digitaal, o.b.v. IT-platformen, georiënteerd.

De Head of IT is vanuit het managementteam verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het IT-landschap binnen de organisatie en rapporteert aan de Managing Director. Als onderdeel van de IT-strategie zal de nadruk liggen op klantervaring, digitale innovatie en operational excellence. De Head of IT zorgt voor implementatie van nieuwe ontwikkelingen en passende IT-architectuur die aansluit op de doelstellingen voor de lange termijn.

De Head of IT krijgt een regierol bij het verder uitbouwen van de organisatie. Met name op het gebied van het uitrollen van het platform en het aansluiten en integreren van verschillende entiteiten. Het idee is om de decentraal ingerichte IT-organisatie verder te centraliseren en een volgende fase van groei te faciliteren. Het platform, de eigen formule, moet internationaal uitgerold worden, te beginnen in Europa, d.m.v. organische groei en acquisities. Verstand van de markt en het ondersteunen van overnames zijn een belangrijk onderdeel van deze rol.

Voor de rol van Head of IT zoeken we een stevige persoonlijkheid. Iemand met een ondernemende en hands-on instelling, met strategisch inzicht maar ook iemand die wil ‘oppakken en doen’. Je bent hét aanspreekpunt voor de vertaling van IT naar de business en je moet je goed bewust zijn van de stakeholders binnen de organisatie.

Er zit een grote internationale component in de job. Het spreken van Engels en Duits is essentieel om succesvol te kunnen zijn in deze rol.

Geïnteresseerd of meer informatie?

Neem contact op met Jos Schelfhout van Navigator Network Executive Search; mail je CV met een korte motivatie naar jos@navigatornetwork.nl