Sales Director e-mobility

Published on

Het bedrijf waar wij voor zoeken is Marktleider in de verhuur van (elektrische) voertuigen. Dit zijn onder andere (elektrische) scooters, elektrische fietsen en andere elektrische mobielen. Zij onderscheiden zich door een uniek full-service verhuurconcept een compleet product aanbod. Wegens grote groei en ter versterking van het management zijn wij op zoek naar een Sales Director

Voor deze nieuwe rol van Sales Director zoeken wij een stevige persoonlijkheid. Iemand met een ondernemende en hands-on instelling; die de mouwen opstroopt en niet alleen zijn team beter laat presteren maar ook zelf actief aan de bal is. De huidige marktontwikkelingen zorgen ervoor dat de potentie voor verdere groei en bloei voor de organisatie momenteel enorm is, zowel autonoom als door acquisities, zowel in Nederland als internationaal.

De Sales Director is medeverantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de salesafdeling door middel van een heldere strategie en implementeert deze in de salesafdeling en is verantwoordelijk voor de groei en bloei van de salesorganisatie. De Sales Director draagt zorg voor het behalen van de beoogde doelstellingen en resultaten voor het bedrijf, waarbij internationale ‘‘expansie’, het beheren van partnerships en het uitrollen van nieuwe proposities de belangrijkste aandachtsgebieden zijn. Een Sales Director die enerzijds begrijpt hoe de organisatie door ondernemerschap succesvol is geworden, maar is anderzijds in staat is de organisatie verder te professionaliseren zodat een stevige basis gecreëerd wordt voor verdere nationale en internationale groei.

Wij zoeken een impactvolle en no-nonsense Sales Director die duidelijkheid in koers en in communicatie combineert met besluitvaardigheid. De Sales Director weet daarbij gemakkelijk te schakelen tussen strategie en operatie en hij/zij weet hoe hij/zij mensen op een zowel formele als informele manier moet inspireren en motiveren. Je rapporteert aan de CEO en bent daarin een belangrijke sparringpartner.

In het kort komt de rol neer op:

Leidinggeven en uitbouwen van het Nederlandse team van accountmanagers en binnendienst, dat verder geprofessionaliseerd zal moeten worden door het opzetten van een CRM- systeem, een gedigitaliseerd klant onboarding-systeem en het uitbouwen van de binnendienst.

Beter benutten van de marktkansen die in huidige en aanpalende markten aanwezig zijn.
Uitrollen van een nieuwe concepten zoals B2C private leasepropositie en B2B pakketten en boodschappen elektrische voertuigen. Beheren en uitbouwen van een aantal belangrijke partnerships onder andere met grote ketens en daarnaast het uitbouwen en ontwikkelen van nieuwe partnerships.

Opzetten van internationale teams op korte termijn in Duitsland, Oostenrijk en op langere termijn in Frankrijk, Italië en Spanje.

Wij zoeken iemand met afgeronde Bachelor of Masteropleiding en circa 5-10 jaar ervaring in een commerciële en/of leidinggevende positie en kennis van het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe concepten en partnerships. Daarnaast is ervaring in en het verder optimaliseren van een groeiende en ondernemende scale-up een pre. Gezien de expansie naar het buitenland is kennis van internationale ‘branding’ en het positioneren van een sterk merk belangrijk.

Geïnteresseerd of meer informatie? Neem contact op met Navigator Network Executive search (www.navigatornetwork.nl)

Gwen de Vos van Steenwijk & Jos Schelfhout

gwen@navigatornetwork.nl & jos@navigatornetwork.nl